Baggrunden

Hvordan opstod idéen om MadMagi?

Idéen til MadMagi udspringer af køkkenchefen og medejeren af restauranten Alchemist, Rasmus Munk. Rasmus har længe haft en vision om at skabe et univers for børn og unge, der kunne udfolde madens forunderlige verden og fascinere dem gennem naturvidenskabens mange muligheder. Rasmus håber på, at fremtidens børn og unge får lyst til og mod på at bruge naturvidenskaben mere i praksis, når de laver mad, og at det til sidst kan være med til at forandre fødevarekulturen lokalt, nationalt og globalt.

Uanset om det drejer sig om avanceret gastronomi på topniveau eller noget så basalt som at koge et æg eller piske en hollandaise, er naturvidenskab nøglen til en dybere forståelse for de processer, som foregår i køkkenet. Viden og udvikling indenfor madvidenskab hos de unge er en forudsætning for at skabe ændringer i hele vores fødevarekultur fremadrettet. Derfor synes jeg, at det er enormt vigtigt at give børn og unge lysten til at bruge naturvidenskaben i praksis. Den der glæde ved at laborere med smag, tekstur og ingredienser, vil vi gerne videregive gennem MadMagi”, siger køkkenchef og medejer af Alchemist, Rasmus Munk.

Hvem laver MadMagis videoer?

MadMagi startede i april 2020, hvor en mindre projektgruppe straks gik i gang med at brainstorme og undersøge idéer og initiativer, der kunne blive til fede videoer. Hen ad vejen har projektgruppen fået masser af hjælp af børn og unge i alderen 7-14 år gennem spørgeskemaer, interviews og MadMagis advisory board. 

MadMagis advisory board

MadMagi har sit helt eget børne- og ungepanel tilknyttet projektet MadMagi, som består af otte unge i alderen i alderen 10 – 14 år. De kommer fra forskellige dele i Danmark – fra Nordjylland til København. 

Undervejs har medlemmerne givet masser af inspiration til videoindhold, format, udtryk, den rette formidlingstone, medvirkende og meget mere.

MadMagi kan kun blive bedre, når der kommer nysgerrige inputs og skøre idéer fra jer derude. Hvad kunne du tænke dig, at MadMagi skal udforske i fremtidige videoer? Fyr løs med dine idéer på MadMagis Instagram-profil eller skriv det i kommentarfeltet under videoerne. 

 

MadMagis advisory board. 
Øverst fra venstre: Julius, Vera, Solveig, Frida M. og Benjamin. 
Nederst fra venstre: Filippa, Hector og Frida L. 

 

Tak til

Domænet madmagi.dk er venligt doneret af Marchen Jans.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!