Hvad er Madmagi?

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor en is er super cremet? Eller har du tænkt over, at den yoghurt du spiser til morgenmad, faktisk er et fermenteret produkt? Og hvad betyder det egentligt? Selv når du går en tur i skoven, kan du få masser af videnskabelige oplevelser. Vidste du, at bænkebidere smager af rejer? Og at der er en særlig grund til, at brændenælder brænder? Alt det her kan du lære meget mere om på MadMagis nye YouTube-kanal. 

MadMagi er kanalen til dig, der gerne vil blive klogere på, hvordan de naturvidenskabelige fag som fysik, kemi og biologi faktisk hænger sammen med den mad vi spiser – uden at du lægger mærke til det! Det er hverdagsmagi. 

Alle er velkomne til at følge med i MadMagis univers, og måske får du selv lyst til at kaste dig ud i nogle vilde mad-eksperimenter i dit eget køkken sammen med din familie?

Hvad handler madmagis videoer om?

 

MadMagis tre serier bringer de naturvidenskabelige fag ind i køkkenet og eksperimenterer med maden på en lærerig og kreativ måde. 

Tag på opdagelse i naturens spisekammer, find ud af hvad vi skal spise i fremtiden og få inspiration til, hvordan du kan pimpe dine yndlingsretter.

Serie 1

I MadMagis første serie er den madglade Sienna taget ind i udviklingskøkkenet på Alchemist for at pimpe nogle af sine yndlingsretter. 

I køkkenet får hun hjælp af udviklingskokken Theis, som viser Sienna, hvordan alt fra pasta-kødsovs til koldskål kan pimpes på helt nye måder. 

Kemi-talentet Mikaella sørger for, at den naturvidenskabelige forklaring gøres sjov og spændende i et animeret professor-univers. 

Læs mere om de forskellige personer i Serie 1 under Hvem er med i MadMagi.

Serie 2

Den videnskabelige youtuber Johannes Matzen bliver kastet ud i nogle vilde og spændende mad-eksperimenter. Først er han på rov på Amager Fælled i København sammen med Nikolaj Kirk, hvor de skal udforske naturens spiselige planter og insekter. Og til sidst laver de mad over trangia omringet af tusindvis af myg. Av!

I de sidste videoer laver Johannes mad i udviklingskøkkenet på Alchemist sammen med Mads Eg Andersen, der er glad for kager og naturvidenskab. Se med, når de udfordrer hinanden. 

Læs mere om de forskellige personer i Serie 2 under Hvem er med i MadMagi.

Serie 3

Hvad skal vi spise i fremtiden? Det skal vi undersøge i denne serie. 

Værten Marie opsøger forskellige eksperter, der forklarer om slimede vandmænd, og hvordan der udvikles mad til til astronauter i fremtiden + meget mere. 

Læs mere om de forskellige personer i Serie 3 under Hvem er med i MadMagi.

MadMagi og Fn's verdensmål

MadMagis YouTube-videoer tager afsæt i den naturvidenskabelige forståelse, men mange af MadMagis videoer er også inspirerede af FN’s verdensmål, der handler om bæredygtig udvikling til glæde for mennesker og planeten. Under hver video kan du derfor læse mere om, hvordan videoen kan relateres til specifikke verdensmål.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!