Salat fyldt med candyfloss

Opskrift:

Salat

Du skal bruge:

Her er det kun fantasien, der sætter grænser, så prøv at vælge nogle andre grøntsager, end dem du er vant til. 

I videoen brugte Theis følgende grøntsager:

 

Forskellige typer af bitre salater fx raddicio, endive og frissé.
Glaskål
Stegte kålskud
Stegte asparges-broccoli
Friskbælgede ærter
Masser af friske krydderurter, thai-basilikum, koriander og mynte

Sådan gør du:

Skyld grøntsagerne.

Steg fx kålskudene og asparges-broccoli i lidt olie. 

Bland de forskellige grøntsager sammen i en skål. 

Dressing

Du skal bruge:

2 røde chili
2 fed hvidløg
4 korianderrødder eller stilkene fra et bundt koriander
1 klump palmesukker (en af de klumper der er i en pakke når man køber det hos thai-købmanden) (alternativt kan du bruge 50 g rørsukker)
1 dl fiskesauce
1 dl limesaft

Sådan gør du:

Blend chili, hvidløg, korianderrødder/korianderstilke og palmesukker til en fin ”paste” i en morter eller i en blender. 
Tilsæt limesaft og fiskesauce. 

Juster med enten fiskesauce eller limesaft, indtil du synes der er en god balance mellem det sure, søde og salte.

 

Candyfloss

Du skal bruge:

1 spsk sukker
Candyfloss maskine

Sådan gør du:
Læs altid instruktionen for din candyfloss maskine og sørg for at følge de forskellige steps. På den måde får du den bedste candyfloss. 

Du kan evt. tilsætte lidt farvestof, hvis du ønsker en farverig candyfloss. 

Theis, Sienna og Mikaella står en masse forskellige grøntsager. 

Theis hælder dressing ud over salaten. 

Den færdige salat pyntet med candyfloss. 

Fn's verdensmål

Mål nr. 2: Stop sult

Der er stor forskel på, hvordan der arbejdes med dette verdensmål. Verdensmålet fokuserer på, at alt sult og fejlernæring på verdensplan skal være udryddet inden 2030.   

Men ud fra et dansk synspunkt er det et spændende verdensmål, og hver kommune har en særlig tilgang til målet. Fx arbejder Københavns Kommune på tværs af vuggestuer og skoler med involvering af børnene i den daglige tilberedning og servering af de offentlige måltider. På den måde deltager børnene aktivt i måltidet, og det sikrer tryghed og skaber madmod. 

At starte børns og unges nysgerrighed for mad og fødevarer i en tidlig alder kan være med til at bygge videre på en interesse, viden og forståelse for, hvordan der kan skabes bæredygtige og sunde fødevaresystemer i fremtiden. 

Læs mere om verdensmål 2: Stop sult

 

Mål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion
Dette mål arbejder med, at alle mennesker skal have viden og forståelse for at kunne leve bæredygtigt. Målet er, at 2030 jordens befolkning have den relevante viden og bevidsthed til at fremme bæredygtig udvikling og leve deres liv i harmoni med naturen.
 

Derudover lægges der vægt på at støtte udviklingslandene i at styrke deres videnskabelige og teknologiske kapacitet til at bevæge sig i retning af mere bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre.

Danskerne blev i starten af 2021 præsenteret for de nye officiele kostråd, som er anbefalinger til mad og drikke, der både er sunde og klimavenlige. Disse anbefalinger kan derfor være startskudet til en global bevægelse, hvor flere lande deler viden og ekspertise inden for dette område. 

Læs mere om verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vil du vide mere?

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor det egentlig hedder et smagsløg?

Smagsløgene er formet som bittesmå løg, og derfor hedder det smagsløg. Smagsløg er små samlinger af celler, der opfanger smag.
Et menneske har ca. 5000 smagsløg, og hvert smagsløg består af ca. 100 celler af tre forskellige typer. Den enkelte celle kan kun opfange én grundsmag. Hvilken smag det er, afhænger af de smagsreceptorer, cellen har på overfladen. Men da hvert smagsløg indeholder alle tre typer celler, kan alle smagsløg opfatte alle fem grundsmage.
Smagsløgene er fordelt i mundhulen, primært på tungens papiller – små halvkugleformede udvækster på tungens overflade – men også i ganen og på strubelåget. Herfra sendes information om den registrerede smag til hjernen via nervefibre.
Så der sker faktisk mange videnskabelige processer i din mund, når du smager på mad.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!