Smager torskeplastik godt?

Opskriften på Plastic Fantastic kræver en masse udstyr og flere timers forberedelser, så den kan godt være lidt svær at gå i krig med.
I stedet for kan du læse mere om retten Plastic Fantastic og tankerne bag.

Det her er et billede fra Domen på restauranten Alchemist, der viser en masse vandmænd, som svømmer rundt blandt plastik. Mens gæsterne spiser Plastic Fantastic, bliver dette særlige animerede indhold vist i Domen.   

Plastic Fantastic.

Grillet torskekæbe penslet med marv.

Torsk

Fakta om retten:

Den grillede torskekæbe serveres på en lille tallerken med plastikaffald indsamlet fra havet. Torskekæben pensles med røget marv, smøres med en creme af comté (ost) og toppes med spiseligt ’plastic’ lavet af bouillon på torskeskindet. 

Vidste du, at torskekæber faktisk er mere faste i kødet og mere smagsfulde end torskefileter?

Retten ønsker at sætte fokus på, at ca. 1/3 af alle torsk, som bliver fanget i Nordeuropa, indeholder plastik. Tit sætter plastikken sig fast i torskens mund og kæbe, og meningen med retten er, at gæsten skal få en følelse af at spise plastik – ligesom torsken gør i vandet. 

Der skal derfor gøres noget ved al det plastik, som flyder rundt i verdenshavene, så det ikke ender i havdyr og andre arter. 

 

Torsk i fremtiden:

Det er ikke kun plastikken, som truer torskene. Det er også overfiskeri i bl.a. Østersøen. 

Derfor vil politikerne i fremtiden gerne have, at der er særlige gældende regler for fangst af torsk, så vi kan blive ved med at spise torsk i fremtiden. 

Spørgsmål:

Har du smagt torskekæber?

Marie står her med en kæmpe frosen torsk på ca. xx kg. fra Nordsøen Oceanarium. 

Torsken kendes på sit lille fipskæg, store øjne og markante overbid. 

Torsken er en af de mest populære fisk i Danmark. 

 

INDSÆTTE ET BILLEDE AF EN TORSK. RETTIGHEDER?

Play Video

Rasmus Munk laver det spiselige indtryk Plastic Fantastic på Alchemist. 

Torsk

Mål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Over tre milliarder menneskers levebrød er afhængig af biodiversiteten i hav- og kystområder. Men i dag bliver der overfisket med omkring 30 procent, hvilket er langt over det niveau, hvor fiskebestandene kan reproducere bæredygtigt.

Vi skal derfor være bedre til at bevare mange af de fiskearter, som findes i havene omkring os.  

Mål nr. 14: Livet i havet

Over tre milliarder menneskers levebrød er afhængig af biodiversiteten i hav- og kystområder. Men i dag bliver der overfisket med omkring 30 procent, hvilket er langt over det niveau, hvor fiskebestandene kan reproducere bæredygtigt.

Vi skal derfor være bedre til at bevare mange af de fiskearter, som findes i havene omkring os.  

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!